Vyhledávání

Počítadlo


od 12.8.2010

Novinky
Závody obedience speciál pro OB-Z a OB-1

 

           Na tyto OB závody,které se konaly v nám známém prostředí v Praze-Libuši jsem chtěla přihlásit Joyku i Blackie,nakonec jsem bohužel zaspala a zbylo už jen jedno volné místečko :( přihlásila jsem tedy Joyku. Závody se konaly 27.3.2011 odpoledne,takže jsme si ráno krásně přispali :) na odložení jsme šli ve druhé skupině OB-Z a již zde nastal problém,když si Joyanka při odložení vsedě lehla poté,co jsem od ní udělala jediný krok,takže první cvik za nulu :( odložení v leže se nám povedlo lépe,bohužel při něm různě hýbala hlavou,takže ,,jen" 9bodů. V samostatných cvicích už jsme žádnou nulu neobdrželi,ale moc velká sláva to nebyla. Jak konstatovala slečna rozhodčí Lucka Stemmerová,Joyanka je sice přesná,ale bohužel na úkor rychlosti :( nicméně prohlásila,že je velmi perspektivní :),ale zpátky k cvikům:

             Chůze u nohy byla supr :) Joysa se nádherně soustředila,občas tedy sklopila hlavu,ale hned se na mě zase podívala,byla jsem mooc spokojená. Takže 9bodů. Další bylo odkládání za chůze a to se nám moooc povedlo :) jen prý nějaký nedostatek v chůzi - tuším,že šuchla k zemi => 9,50 bodu. Největším kámenem úrazu bylo překvapivě přivolání :( nevím proč,ale Joya se prostě nechtěla vůbec zvednout a nakonec ke mně doklusala...tahle ,,rychlost" nám vynesla 6bodů. U vyslání do čtverce nám byla opět vytknuta malá rychlost,nicméně si myslím,že během těch 5m se prostě pes nemá šanci rozeběhnout...reakce na povel lehni byla velmi rychlá,z toho mám velikou radost já :) 7,50 bodu. Náš oblíbený cvik: přinášení předmětu se nám tentokrát nepovedl :( Joyanka se táák moc snažila o těsnou chůzi,až si vyrazila aportek z tlamy...nicméně ho hned zase sebrala,takže nakonec jsme získali 7bodů. S aportkem přes překážku mě Joysí zlobí...pokaždé překážku přeskočí,chytne aportík,udělá čestné kolečko (a to v klusu) a vrací se skokem zpět...tákže opět rychlost a 9bodů. Dalším cvikem bylo rozlišování. Zde jsem musela přidat druhý povel,protože Joyinka na 1.nevyběhla...potom,co očichala hromádku dřívek vedle,krásně našla moje popadla ho a huráá zpět,ovšem cestou ji ještě v jejím nadšení stačilo vypadnout :D ještě jsme se vešli do 5bodů. Ovladatelnost byl poslední cvik a ačkoli pro Joyanku není problémový na konci už se jí prostě nechce cvičit,takže i tady jsem musela použít druhý povel na sednutí. Celkově jsme tedy získali 8bodů.

           Závody byly opravdu povedené a rozhodně nás povzbudili k další práci. S Joyskou budu pracovat především na rychlosti a začnu ji připravovat na zkoušky OB-1. Bleška zůstane u Zetek,ale příště jede určitě s námi :) Závěrem chci mooc poděkovat Pavle Klučkové za uspořádání těhlech fajn závodů :) Lucce Stemmerové za posouzení a Kláře Reinishové za navádění na place :D

 
Main page Contacts Search Contacts Search